YRTTINEN KARITSAN PAISTI
2-3 kg luullista tai luuttomaksi leikattua karitsan paistia
8-10 valkosipulinkynttä
2-3 rkl kuivattua rosmariinia ja meiramia
(2-3 tl suolaa)
Hiero rosmariini ja meirami lihan pintaan. Työnnä kuoritut ja halkaistut valkosipulinkynnet lihaan leikattuihin viiltoihin. Peitä paisti ja anna sen maustua viileässä yön yli. Aseta huoneenlämmössä lämmennyt paisti uunipannuun ja työnnä lihalämpömittari paistin lihaisimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 125-150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia, kunnes lihalämpömittari näyttää 65-70 astetta.
Paistoaika vaihtelee paistin koon, muodon ja luullisuuden mukaan. Ripottele halutessasi kypsän paistin pinnalle suolaa.
Valmistan kastike siivilöidystä paistoliemestä lisäämällä siihen smetanaa ja runsaasti hienonnettua rosmariinia, meiramia ja persiljaa.
Tarjoa paisti esimerkiksi valkosipuliperunoiden, keitettyjen parsa- ja kukkakaalien ja salaatin ke