HIRVENLIHAKÄÄRYLEET

noin 800 g hirvenpaistia
1 kolmiopala (noin 150 g) sinihomejuustoa tai fetaa
savupekonia
vettä
mustapippuria, katajanmarjoja

1. Leikkaa hirvenpaisti ohuiksi viipaleiksi ja nuiji viipaleet kevyesti kädellä. Nosta joka viipaleelle juustonokareita ja kiedo rullaksi. Pyöritä rullan ympärille suikale savupekonia ja kiinnitä kääryle coctailtikulla tai sido puuvillalangalla.


2. Paista kääryleet paistinpannussa, kunnes pinnassa on kaunis väri. Siirrä valurautapataan. Huuhdo paistinpannu vedellä ja valuta paistinliemi kääryleiden päälle. Lisää mausteeksi mustapippuria ja katajanmarjoja. Älä lisää suolaa, sillä suolaa tulee riittävästi juustosta ja pekonista.


3. Kypsennä kannen alla uunissa 150 asteessa tunnin ajan tai kunnes liha on mureaa.


4. Tarjoa kääryleiden kanssa sienikastiketta, puolukoita ja keitettyjä perunoita.