CHORIZO

1,3 kg rasvaista sian kylkeä
2 rkl öljyä
1½ rkl paprikajauhetta
1-2 tl kuivattua chiliä tai ½-1 tuore chili
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
n. 1 rkl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl mustapippuria
1-1½ dl punaviiniä
tuoretta punaista paprikaa

Jauha lihat lihamyllyllä. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota siinä paprikajauhe ja chili. Kuullota pieniksi kuutioiksi pilkottu paprika. Murskaa valkosipulin kynnet ja kuutioi sipuli. Vaivaa liha, mausteet ja punaviini tasaiseksi massaksi. Kypsennä koepala ja lisää chiliä tarvittaessa.
Täytä suoleen ja hauduta kypsäksi vedessä tai lihaliemessä. Paista tai grillaa jäähtyneet makkarat.